BM-besöket vecka 33 (32+0)

Ja vad kan jag säga om det.. vare sig "bu eller bä".. frågor som jag ville få svar på fanns inte riktigt.. Skulle verkligen vilja ha råd om en bra mat-lista så jag kan gå upp i vikt på rätt sätt som åxå främjar den kommande amningen.. samt att få upp mitt HB.. Hur är det med mina depåer? De inom parantes är för 3 veckor sen...

Hb: 102 (107) 
Bltr: 100/70 (110/70)
Vikt: 60,7 (60,7) 
Gly: 7,0 (?)
Urin: - (-) 
Symfus: 30 (29) 
Fosterlj: 150 (150)
Position: HuRö (HuRö)

Sammandragningarna o förvärkarna kommer o går.. vissa dagar har jag mensvärk.. 
Ska på tillväxt-UL på tisdag, ser fram emot det besöket o hoppas att det är mera givande..

Fy.. jag känner mig verkligen som en hormon-häxa.. otroligt dåligt humör.. När ska det vända? Nää, dags för en tupplur...

Shoppat på Willys

Idag släpade jag mig till Willys då allt var slut hemma.. Pärre o hans kollega slutade tidigare så då påpekade jag det.. De bar o jag pekade... Nästan iaf ;) Hittade då en söt body till Frost-bebisen.. 2p för 59:- och 2p små mini sockor för 24:-!!! Kanske inte världens kvalitet men i den storleken som man knappt hinner använda så är det super!!!! Kan tillägga att det är det första vi har inhandlat i klädväg... måste kolla upp hur det står till med det som ligger i kartonger sen de stora barnen o W var så små.. Kanske saknas nått?



Imorgon går jag in i 33:e veckan.. Fast jag tycker att det är DYNGTRÅKIGT att vara hemma så har tiden på nått sätt gått fort.. har nästan sovit bort tiden, känns det som.. o imorgon är det dags för BM-besök.. Håll tummarna att allt är bra.. 

Magbilden då vecka 32

Här kommer den utlovade magbilden.. Det är inte allt för enkelt att ta bild på sig själv med mobil :)

Den till vänster är med bebisen.. den till höger är när jag väntade William i samma tidpunkt..

 

Tillväxt-UL i onsdags, liten lillebror?!

Tillväxt-UL o vilken tid det tog.. dels var vi 10 min tidiga.. vänta 10-15 min ytterliggare efter det innan vi kom in.. fast vi fick dubbel visning då en "vanlig BM" skulle lära sig o hon var sååå försiktig *ler* Hon hade inte gjort många UL o för oss som hade gjort ett på Tittut så kändes det.. "jaha, det var en benpipa" o även om vi skvallrade om könet så hade hon o den vanliga UL-BM jättesvårt att få en bra bild på snoppen.. de tänkte nästan dementera att det var en kille Iaf så låg han -15,4% så vi skall tillbaka om 2 veckor.. Under -14% så är det rutin att kolla igen.. o han vägde 1512 g (v.31+0) 
Fostervatten var normalt o moderkakan låg bra (bakvägg) Allt annat såg bra ut *skönt* 

Ställde mig på vågen o den visade samma lika.. hade inte gått upp ett gram på två veckor.. *suck* 
Får se hur det ser ut nästa vecka då jag ska på rutinbesök hos min BM.. Jag vill gå upp i vikt!!! 

Fick en del sd när vi var där o o hade under kvällen som faktiskt gjorde ont, de gav iaf med sig efter mkt om o men.. dvs Alvedon o vila.. Inte så konstigt efter denna behandling, även om BM var försiktig o våga knappt trycka så retar det livmodern. Tack o lov fick vi skjuts dit o hem av Pärres kollega så jag slapp gå så mkt.. 

-Vid nästa tillväxt-UL så vill jag inte vara "försökskanin", även om det är kul att få se lillebror läääääääänge...

Magbilder kommer imorgon.. orkar inte ladda in i datorn nu.. sitter i sängen o mobilen är i ett annat rum..

ps.. Daniel fyllde 16 år igår.. fick lite nostalgiska minnen *ler* o JAG känner mig gammal ;)

Min förstfödde föddes..

Dagen när min förstfödde föddes känns nästan som igår fastän det är 16 år sen på fredag!! Tiden har gått makalöst fort! Jag komme rinte ihåg allt i detalj o orkar inte leta rätt på min dagbok men den dagen.. en VARM vårdag i april så var jag på stan med en kompis.. ja först var vi på SÖS för att hon skulle lämna blod o jag skulle passa hennes 1-åring.. när vi gick upp för backen till SÖS så hade jag inte den blekaste aning att jag skulle "tillbaka hit" 10 timmar senare *ler*

Jag var full av energi o hade inga krämpor alls... Denna graviditet var i stort sett krämpfri o just denna dag var jag full av extra energi.. Efter blodtömningen (hennes) så gick vi i affärer o leta vårjacka till sin son.. Våren/försommaren hade kommit o det var 17-18 grader varmt o strålande sol.. På em så var det dags att bege sig hemmåt o jag la mig o vila.. somnade fort o sov extra länge.. vaknade av ett ryck.. nått knäppte o det blev blött i sängen.. Jag blev riktigt skraj då jag inte förstod någonting alls.. rusade upp, slog i knät.. hittade en handduk o då förstod jag att vattnet hade gått o det forsade ur mig *ler* Jag hade drömt att jag kissade o trodde ett tag att jag kissade på mig medvetet.. men det gick ju inte att knipa av strålen...

In på toa o började tänka.. HJÄLP! Kollade snabbt vad klockan var o den var strax efter 16.. Oj.. Pappan till sonen skulle hämta en kompis o byta däck på bilen men jag provade att ringa till jobbet.. Ja det fanns inga mobiler på den tiden.. men jag hann få tag på honom i sista sekund.. Vilken tur! Så han o kompisen kom hem direkt.. under tiden hade jag ringt förlossningen men mina värkar hade då inte kommit igång.. Killarna kom hem o de lagade middag.. vi väntade o tillslut kom värkarna.. Jag fick inte i mig någon middag.. det bara växte i munnen.. medan killarna såg på en film så duschade jag o värkarna kom allt intensivare.. Vid 21-tiden stod jag inte ut längre så då åkte vi in.. Sedan var allt ett snabbt töcken.. Var öppen 4-5 cm. vid 22-tiden. Värkarna avlöste varandra o jag fick inte många sekunders vila mellan dom.. *ajaj* Jag låg i den där förlossningssängen som en sköldpadda..på rygg o inte kunde komma någon vart.. Hua.. Det kändes för jäkligt.. Ska jag ha så här ont?!! Min BM  på MVC hade sagt att en förstföderska brukar ha en förlossning på 24 timmar o det hade knappt gått ett par timmar.. PANIK!

Huxflux så var det dags att krysta.. jag fattade ingenting.. inte redan heller! (tänkte på BM´s ord fortfarande) Krystade enl journalen ca 40 min o den 24/4-93 01:08  kom Älskade Daniel Mattias Olsson.. Vilken upplevelse, jag var stum av glädje.. allt hade gått så fort ( o ont såklart) Här låg han nu.. mitt barn på mitt bröst.. Nyss fyllda 20 år.. Den känslan kommer jag aldrig att glömma!!! -Den var magisk!!! Älskar dig min son..


Foglossningen kom tillslut

Foglossningen kom tillslut... känns som att jag cyklat hela natten, utan träningsvärk dock utan bara den "beniga" onda.. Nu vill jag verkligen "ge upp" *gnällinlägg* -Inget känns skoj längre... Det är annat som gör mig ledsen åxå.. Imorgon är det en måndag som inte är sig lik längre :-(
Nåja, ska skriva ett förlossningsinlägg om hur Daniel kom till världen.. ska bara lägga busungen W först..

Hormonstormarna anfaller

Ja precis så är det just nu.. en riktig hormonhäxa.. gråter o skrattar, ilsk o snäll.. Känner i varenda cell hur dom poppar upp.. tom mjölken börjar komma, finnar!! dyker upp, svullen om kvällarna o en massa marddrömmar när man sover.. Migränen har åxå dykt upp!!! Uttråkad o förväntansfull.. *suck* Är ju BARA i 31 veckan.. ska jag ha så här "9 veckor till"... sd, molvärk o jag tom känner hur han har sjunkit ner... Nä! Nu vill jag bli "normal" igen!!!




ps.. När ska man montera upp spjälsängen o tvätta upp kläder?
ps2 Jaaaa.. förlossningsberätterlser från grabbarna grus kommer.. har inte haft ork..

BM-besöket då v29+1 (vecka 30)

Allt såg som vanligt fint ut o den lille rackarn verkar ha lagt sig nedåt i gången (men rörlig) så dagarnas ilningar-tryck-mensmol har säkert berott på det. Innan har han legat i lite tvärläge.. dock så hade inte HB höjts så mkt som jag hade hoppats på.. Äter ju Fexim numera, som jag tål (bara STENHÅRD i magen *S*) men det har inte gett resultat än.. Nåja.. mera broccoli till folket *hallejuja*

Hb: 107 (105) 
Bltr: 110/70 (100/60) 
Vikt: 60,7 (59,6) 
Gly: ? (-) (missade vilket värde jag fick) 
Urin: - (-) 
Symfus: 29 (26) 
Fosterlj: 150 (145)

 


Förlossningen av barn Nr2 (av 3) *uppdaterad*

Tänk att det blir fjärde gången jag ska föda barn. Hoppas verkligen att det blir en lika fin o underbar  o LÄTT förlossning som det blev med min underbara flicka Emma (Nr2) Det var en drömförlossning där jag vaknade UTVILAD med värkar runt 04:30, sedan kom nästa vid 05, 05:30.. då tyckte vi att vi skulle åka in.. Duschade o åt frukost någon timma hemma med regelbundna men ICKE onda värkar som kom 2-3 st/10:e minut.. vid 06:30-tiden knackade vi på förlossningen, trodde att vi skulle bli hemskickade men efter undersökningen så var jag redan öppen 7 cm (av 10) så vi fick stanna.. Sedan gick allt fort o smärtfritt o jag stod upp o födde Emma som kom 08:03 (6/7-95) *lycka* (Hon föddes på BF-dagen)

Ska scanna in en bild på underverket sen.. Sitter vid "fel" dator.. 
-Älskade Emma som blir stora tjejen på 14 år i sommar. Älskar henne så mkt! Å så stolt över henne.. Hon kommer bli min enda tjej i barnaskaran o jag är lycklig att hon finns. (ja, jag är såklart lycklig över alla mina barn ;-) )

Lägger upp en snabbresumé på förlossningen Nr 1 o Nr 3 sen.. -Grabbarna grus :-)

Här kommer bilden på Emma


Youtubeklipp 3D/4D UL från Tittut o sd

Tänk att det är "79" dar kvar.. +-14 dar *iiii* Lite pirrigt är det trots allt..

La upp Youtube-klippet från Tittut igår, 3D/4D-UL




Annars flyter allt på, mina sd/förvärkar kommer o går.. ena dagen är det bättre o andra sämre..
Köpt beg.barnvagn som jag hittade på Blocket, kommer bli SUPER! Bild kommer sen...

RSS 2.0