Ett regnigt Sthlm o BM-besök & HallonBLADSte

Dagens BM-besök (v36+2) var ett snabbt o effektivt besök... Ska ju till SÖS på tisdag så det behövdes inte mer.. magen hade såklart inte ökat direkt o Bltr var lågt men jag känner mig lite dizzy åxå.. Hb låg ju bra till med tanke på att jag slarvar med mina drinkar av blutsaft o Fexim numera.. Räcker med magknorr nu..

Hb: 110 (112) 
Bltr: 90/70 (110/70) 
Vikt: 61,7 ( 61,4) 
Gly: - (-) 
Urin: sp (sp) 
Symfus: 31 (30) 
Fosterlj: 135 (132) 
Position: HuRö (HuRö)

Så nu sitter jag här o dricker te.. började med HallonBLADSte idag.. Beställde på nätet men trodde inte att de skulle komma redan så jag var in på Life på fm o köpte där.. i påsar o smaksatt av andra produkter.. o jag kan säga redan nu att rena hallonbladste smakar HÖ o det andra riktigt fräscht o gott.. dock så tror jag mera på "hövarianten".. Nu ska vi se om det ger någon bra effekt för den framtida förlossning o efteråt... som amning o avslag =)

Spjälsängen är uppe..

Idag monterades spjälsängen så det är klart.. kanske lite tidigt men det är skönt att ha det gjort.. dock så väntar jag med att bädda på riktigt.. Storebror William vill ju såklart testa.. o det går att äta smörgåsrån i den... titta på tv.... läsa böcker!!



Idag kom iaf foglossningen tillbaka o en del smärtfria men kraftiga sd fast jag har vart lite på språng åxå så nu sitter jag med fötterna i vatten, kollar på tv o surfar i kapp det jag har missat idag.. Ska nog ta o äta lite chokladglass åxå =)

Imorgon är det BM-besök, håll tummarna att allt är normalt. Orkar inte med några oväntade saker just nu.. 

Maj börjar nå sitt slut, bara några få dagar kvar...

.. Å dessa siffror är dagens siffor.. men vart tog 9:onde månaden vägen? Just nu befinner jag mig mellan 8:e o 10:onde.. Hahaha... Så kan det gå..

Du är på dag 254 av 280. (90,7%). 
Du är i vecka 37. 
Du har gått 36 fulla veckor och 1 full dag (v36+1). 
Du är i 8:e kalendermånaden. 
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre. 
Beräknat förlossningsdatum Mån 22 jun 2009 
Du har 26 dagar kvar till beräknad förlossning.

Annars lyser mina förvärkar/sd med sin frånvaro.. så här lugnt har jag inte haft på evigheter.. likaså foglossningen.. Sover bra om nätterna (förutom drömmar.. *suck*)
BM-besök imorgon.. SÖS på tisdag... Vad händer mer?

Veckans magbild...





ps. Grattis morbror Janne på födelsedagen...

Tillväxt-UL o våran lilla kille + magbild v36

Tillbaka från tillväxt-UL o en förbryllad BM som inte riktigt förstod remissen från min BM för enligt den så var ju sista tillväxt-UL helt ok men när hon kände på magen så kände även hon att han var liten.. o mkt riktigt så var han det, -21% 2044g (v.35+0) så det blev en flödesmätning åxå men den var normal..

Fostervattnet hade minskat åxå men om det innebär normalt eller ej visste hon inte då de hade missat att skriva upp det värdet på sista UL.. Så egentligen visste dom inte om han är "normalt liten" eller om det är något avvikande då förra tillväxt-UL inte var tillförlitligt.. Så jag ska tillbaka om 2 veckor.. o så skickade hon mig till Spec-MVC för att göra ctg + läk-besök, hjärtljuden var höga.. 170-190 som värst men han gillade verkligen inte ctg o bökade o spökade som bara den.. hade flera kraftiga sd men de gav inte utslag alls, dopplern satt för högt upp men o det var inte det viktigaste.. 

Jag fick en bra baskurva med hjärljuden iaf Fick dock vänta lääääänge innan jag fick prata med läkaren som "skrev ut oss", hon gjorde även en inre undersökning o min tapp är omogen , någon cm tapp o öppen för ett finger så mina sd hittills har vart oskyldiga fast nu har jag sd o mensvärk.. det kändes att hon var där o rota.. 

Så nu blir det koll hos BM nästa vecka, Spec + UL veckan därpå.. Hoppas att han verkligen har växt på sig alt följer sin kurva 
Det långa besöket på 2 timmar + resa ToR gjorde att jag missade "vernisage"-knyt-middagen på dagis men det grejjade pappa Pär så bra så (han avskyr sånt ;)  ) 

Fick 2 profilbilder på lillebror.. BM tyckte att han hade sååå sööööt profil men det säger hon säkert till alla men nått skoj.. han verkar ha HÅR! hon visade "hårsvallet" (dock ej på bilderna) Willemannen föddes flintskallig nämligen



Magbilden vecka 36 (togs dock i måndags den 18/5)



Nu ska jag försöka njuta av långhelgen.. Nästa BM-besök är på torsdag o innan dess ska väl jag hinna "boa" lite o äta glass i mängder =)


BM-besök o shopping a la rock´n roll

Dagens BM-besök så hade faktiskt Hb ökat.. Från 102 till 112! Kan det vara möjligt då jag slarvat med blutsaften o Fexim?!! Eller är förlossningen närstående *blink blink* Det är tydligen ingen myt att hb stiger då.. fast kollar jag gamla journaler med W så hade det åxå stigt vid samma tidpunkt men då tragglade jag med järntabletter.. Åh han kom inte förrän en månad senare..

SF-måttet hade dock inte ökat så nu väntar jag på en remiss till SPEC-MVC o tillväxt-UL o även här hade jag samma mått med W så jag är inte ett dugg oroad men skönt att ha koll " ifall att"

Hb: 112 (102) 
Bltr: 110/70 (100/70) 
Vikt: 61,4 ( 60,7) 
Gly: - (7) 
Urin: sp (-) 
Symfus: 30 (30) 
Fosterlj: 132 (150) 
Position: HuRö (HuRö)

Sedan skulle jag köpa en "storebror"present.. en egen docka att sköta om, han har en sedan innan men den kan han inte bada med.. hittade en på BR men jag orkade inte gå tillbaka då min foglossning är förjävlig just nu.. *ajaj* men jag hittade lillebrors kläder som han ska ha hem från BB.. en svart body med en orange/röd gitarr fram, på ryggen står det "Rebel", ett par svarta byxor, en svart-vit mössa.. Så nu är det en liten "rock´n roll" kille som åker hem från BB, inte en Bajen-kille som Willemannen var.. (just ja.. hans förlossningsberättelse ska jag skriva ner åxå)
Hämtade även ut sjalen som kommit, köpte två ramar att rama in 3D-bilderna med.. 

Nu vankas det mat.. Billy´s o gurkstavar.. *mums*



Magbild o panik!

Herregud, jag ska ju snart föda barn!!! 

Du är på dag 235 av 280. (83,9%). 
Du är i vecka 34. 
Du har gått 33 fulla veckor och 3 fulla dagar (v33+3). 
Du är i 8:e kalendermånaden. 
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre. 
Beräknat förlossningsdatum Mån 22 jun 2009 
Du har 45 dagar kvar till beräknad förlossning.

Även om tiden går för fort o jag är JÄKLIGT less så har jag fatiskt inte tid att föda barn.. måste inhandla sjal, pump, skötbord.. sedan säker lite småplock åxå.. amnings-bh.. te.. etc etc.. 

Magbilden då.. ingen större skillnad  (eller?) sen den från v32 (högra)

 

Just ju.. tillväxt-UL gick faktiskt bra.. han hade växt på sig o var bara -8,8%.. fullt godkänd! :) Sedan blev jag forstsatt ss tom bf av läkaren.. bara att acceptera o börja infinna sig i "mamma-rollen" med bäbis o inte en yrkesarbetande kvinna ..
Tog prover för hepatos under onsdagen då jag har klåda.. fast klådan beor på min solallergi men han ville ta det säkra för det osäkra.. så det är väl ok.. Vill dock ha en bra kräm att smörja in mig med.. några tips som man kan använda som gravid o ammande? 


Snabbinventerat klädförrådet till bebisen

Rent spontant så känns det inte alls så akut inhandlning av kläder till bebisen.. Kläderna till vänster i bild är 50-56 o till höger 62 o viss del 62/68 (finns mer)

Jag hade visst mer än vad jag trodde o ändå saknar jag saker jag sålt på Tradera.. Mycket av kläderna är ifrån 1993 =)


Ska inventera noggrannare sen.. Ska ta en tur till Farsta med Daniel, Emma o "farbror Micke" (deras pappa)

RSS 2.0